Що буде якщо до позову не додати квитанцію про сплату судового збору?

17.04.2020
Якщо до позову не допасувати квитанцію про сплату судового збору його залишать без руху. Відсутність квитанції є однією з небагатьох підстав для залишення позову без руху. Про залишення позову без руху суд виносить ухвалу (рішення).
При винесенні ухвали суд керується вимогами закону. В ухвалено суду повинно бути зазначено:
  • що потрібно зробити для відновлення виробництва (у Вашому випадку надати квитанцію);
  • спосіб і термін усунення недоліків (не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали позивачеві);
  • точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити, надати квитанцію).
 

Що буде якщо не виконати вимоги суду?

 
Суддя поверне позов після закінчення терміну на усунення недоліків. Повернення заяви відбувається протягом п'яти днів. Про повернення позову суддя виносить ухвалу. Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню до суду. Таке можливо якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позову.
 
Цю ухвалу можна оскаржити в апеляційному порядку. У разі скасування ухвали про повернення позовної заяви і направлення справи для продовження розгляду суд не має права повторно повертати позовну заяву.
 

Як оскаржити ухвалу про повернення позову?

 
Як зазначено вище ухвалу можна оскаржити в апеляційному порядку. Термін для оскарження становить п'ятнадцять днів з моменту отримання ухвали заявником.
 
Апеляційна скарга подається безпосередньо до апеляційного суду регіону. За подачу апеляційної скарги потрібно оплатити судовий збір в розмірі 401.40 гривень. Апеляційний суд зобов'язаний розглянути скаргу протягом 30 днів з моменту відкриття апеляційного справи.



Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...