Що буде якщо відповідач розпишеться в судової повістки (або не буде йому місці коли її принесуть)?

07.07.2020
Якщо відповідач розпишеться при отриманні судової повістки її йому не віддадуть. За правилами Укрпошти судова повістка буде на пошті 5 календарних днів. Якщо за 5 днів повістку не вручать вона відправляється назад відправнику.


Чи відбудеться суд якщо відповідач не отримає повістку?


Законодавством України допускається одна неявка відповідача без поважних причин. Тому перший суд при неявки відповідача буде відкладений.


Чи можна розглянути справу без відповідача?


Для розгляду справи у відсутності відповідача необхідна інформація про отримання або неотримання їм повістки. Таким підтвердженням є повернення повідомлення про отримання відповідачем порядку. Або повернення запечатаного листа з порядком через закінчення терміну зберігання.

При наявності такої інформації суддя має право заочно розглядати справу без відповідача. Неявка відповідача найчастіше розцінюється суддею як згоду з позовом. У разі відсутності письмових заперечень позов буде задоволено в повному обсязі. Закінченням розгляду справи є прийняття заочного рішення по справі.


Порядок оскарження заочного рішення.


Заперечується двома шляхами:
  • Перегляд. Може бути переглянуте судом який ухвалював рішення. Рішення переглядається за письмовою заявою відповідача. Заява про перегляд заочного рішення може бути відправлено протягом тридцяти днів з моменту його оголошення в суді.

Відповідач має право на відновлення терміну оскарження якщо подасть заяву протягом двадцяти днів з моменту отримання. У разі пропуску строку також може бути відновлений за наявності поважних причин. Заява про перегляд судового рішення розглядається протягом 15 днів.
  • Оскарження в загальному порядку через апеляцію. Сторона у справі має право оскаржити рішення у вищестоящий суд. Для цього у неї є 30 днів з моменту отримання судового рішення. Апеляційна скарга направляється безпосередньо в апеляційний суд.

 


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...