Що робити якщо не виходить відвідати суд в іншому місті?

17.01.2020
Якщо у Вас не виходить відвідати суд в іншому місті необхідно заздалегідь повідомити до суду і попросити перенести дату на більш зручну. Це робиться якщо у Вас є бажання відвідати судове засідання, дати пояснення щодо обставин у справі.

У разі коли Ваша позиція не вимагає відвідування суду, потрібно подати заяву про розгляду справи без вашої присутності. Таку заяву слід подавати завчасно до судового засідання.


Чи можна провести засідання по відеозв'язку зі свого міста?


Так можна. Законом передбачена можливість проведення засідання по відеозв'язку. Щоб провести суд в режимі відеоконференції учаснику у справі потрібно подати відповідну заяву. Заява має бути подана не пізніше ніж за п'ять днів до засідання. В такий же термін заяву вирушає іншим учасникам справи.

Закон дозволяє громадянину, який бере участь в розгляді за межами будівлі суду, присутні в відеоконференції за допомогою власної техніки (наприклад, комп'ютера, ноутбука, планшета або смартфона).

Ризики зриву участі у відеоконференції не в приміщення суду (наприклад, відсутність Інтернету, збою в електропостачанні, і т. Д.) Бере на себе учасник справи, який заявив прохання про відеоконференції.

Суд може винести ухвалу про участь учасника справи в судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. Для цього в заяві необхідно вказати суд в якому необхідно ініціювати проведення відеоконференції.

Відеоконференція, здійснюється судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео - і аудіозаписи. Відео - і аудіозапис такого засідання зберігається в матеріалах справи.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...