Що робити якщо сусіди затопили вашу квартиру?

24.01.2019
Одна з неприємних ситуацій, коли зі стелі вашої квартири починає текти вода може трапиться з кожним. Але багато хто не готовий до таких подій, адже виникає питання не тільки що робити, але і як покрити всі витрати. Добре, коли збитки завдані таким залиттям не великий і можна мирно домовитися з сусідами, але ж може статися і так, що господарі квартири зазнали великих збитків і для відновлення квартири до колишнього стану необхідно докласти масу зусиль і грошей.
Винні в цій ситуації можуть бути як ваші сусіди зверху, так і представники житлового фонду. Наприклад, якщо затопили через те, що забули закрити воду у ванній, це звичайно ж вина мешканців і матеріальні збитки, які ви понесли, повинні платити вони.

Досить рідко мешканцям вдається домовитися між собою, адже завжди все впирається в питання грошей. Господарі квартири нарахували одну суму збитку, а сторона, яка стала винуватцем катастрофи може бути не згодна з таким рішенням. І якщо вирішити питання мирним шляхом не вдається слід передавати цю справу до суду.

Перш ніж вирушити до суду заяву про відшкодування шкоди від залиття квартири необхідно підготуватися і зібрати пакет документів.

Які документи потрібні?

В першу чергу вам знадобиться акт, який буде підтверджувати той факт, що затоплення квартири сталося з вини ваших сусідів.
Другим етапом буде калькуляція витрат на ремонт. Вам необхідно надати розмір нанесеної вам шкоди, але варто розуміти, що він повинен бути обгрунтований.
Часто в суді найбільш спірними моментами є сума завданих збитків, адже навіть якщо ви довели, що саме ваш сусід залив вашу квартиру суму збитку він буде оскаржувати до останнього.

Правильно підготована позовна заява про відшкодування шкоди від затоплення квартири спростить вам процедуру подачі позову. А всі подальші нюанси вам необхідно буде вирішувати в суді.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...