Що робити якщо у мене відмовилися прийняти позов?

03.07.2020
Кожна дія судді оформляється рішенням. Відмова від прийняття позову теж буде оформлена рішенням. Існує два кроки виходу з такої ситуації:
  • Оскаржити рішення про відмову про прийняття позову (апеляційна скарга);
  • Виправити недоліки або рекомендації зазначені судом в рішенні про відмову про прийняття позову.


Оскарження відмови про прийняття позову.


Оскарження здійснюється через апеляційний суд регіону. Термін оскарження рішення суду про відмову про прийняття позову становить п'ятнадцять днів. Цей термін обчислюється з моменту отримання повного тексту судового рішення. Обов'язково в апеляційній скарзі вказати дату отримання рішення. Також при можливості потрібно прикріпити конверт в якому прийшло рішення.

Для оскарження потрібно написати апеляційну скаргу. Оплатити в разі необхідності судовий збір. Судовий збір складає 802.80 грн. Підписати матеріали скарги. Підписані матеріали в кількості примірників для всіх учасників справи необхідно направити в суд.

Зробити це можна особисто (або через представника) шляхом подачі скарги до суду. Також можна відправити матеріали скарги за допомогою пошти. Відправляти необхідно цінним листом. Це потрібно для відстеження листи через інтернет сервіс пошти.

 

Виправити зазначені судом недоліки позову.


Формою відмови в прийнятті позову є залишення позову без розгляду. У такому випадку суд виносить ухвалу. В ухвалено будуть вказані недоліки які потрібно виправити. Суддя також зобов'язаний вказати термін протягом якого це потрібно зробити.

Виправлення недоліків здійснюється уточненими позовними заяву. Після отримання уточненого позовної заяви з урахуванням зауважень, суддя зобов'язаний відкрити провадження у справі і призначити перше судове засідання.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...