Що якщо боржник не виконує рішення суду?

13.06.2020
В такому випадку слід починати примусове виконання рішення суду через виконавчу службу. Для відкриття виробництва на боржника потрібен виконавчий документ.

Щоб його отримати потрібно здати в канцелярію суду заяву про видачу виконавчого листа. Заяву про видачу потрібно здавати в суд який ухвалював рішення. При здачі заяви в канцелярію співробітники суду орієнтовно повідомлять вам дату і час отримання виконавчого документа. Після, Вам потрібно з'явитися на призначений час і отримати виконавчий документ.


Що робити з виконавчим документом?


Якщо у Вас є виконавчий лист (наказ), то тепер щоб примусово виконати рішення суду потрібно звернутися до виконавчої служби.

Ви можете самостійно вибрати місцезнаходження (юрисдикцію) виконавця:
  • за місцем реєстрації боржника;
  • за місцем фактичного проживання боржника;
  • за місцем роботи боржника;
  • за адресою розташування майна або основної його частини.


Рекомендації по якісному виконанню судових рішень.

  1. Час від часу відвідуйте виконавця і дізнавайтеся про вжиті нею заходи та їх результати. Постійне нагадування не дасть виконавцю забути про вашу справу;
  2. Знайомтеся з матеріалами справи, фіксуйте їх. Контролюйте терміни виконання судового рішення. Слідкуйте також за термінами окремих виконавчих дій, особливо по Вашим письмових заяв і клопотань. У разі виявлення порушень - реагуйте письмово (заява, скарга);
  3. Будь-яку інформацію повідомляйте виконавцю виключно письмово, поштою або під відмітку про прийняття, в канцелярію виконавчої служби. Щоб в подальшому можна було оскаржити дії виконавця.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...