Як подати позов на розділ майна?

31.08.2018
При розлученні досить часто подружжю доводиться ділити майно. Як відомо, розділити його можна двома способами: добровільно і через суд.
Вирішити питання добровільно виходить не у кожної сім'ї, тому все частіше доводиться звертатися до суду.

Скласти позов до суду на розділ майна не складе особливих труднощів. Однак, перш ніж подати заяву необхідно визначити кілька важливих моментів.

До складу майна, яке може бути розділене в суді входить все придбане спільно майно. Однак, відзначимо, майно яке було куплено до вступу в шлюб, а так само те, що було отримано одним з членів сім'ї в якості спадщини - поділу не підлягає.

Все майно подружжя ділитися порівну. Не грає ролі, хто і скільки заробляв на той момент і хто і скільки грошей вклав на покупку чогось. Винятки бувають лише тоді, коли сімейний бюджет витрачався одним з подружжя поза інтересами сім'ї (наприклад азартні ігри, пияцтво). Однак, для цього необхідно мати незаперечні докази.

Необхідно визначити вартість майна на сьогоднішній день. Тобто на момент подачі позову враховується знос речей, а так само їх стан. Іншими словами необхідно вказати суму за яку зараз можна продати ту чи іншу річ.

Заздалегідь необхідно визначити що дістанеться вам, а що дружині. При цьому частки повинні бути приблизно рівні за вартістю.
Дуже важливо при складанні позову вказати дату після якої були припинені ваші сімейні відносини. Всі покупки після цієї дати будуть вважати особистим майном і не підлягають поділу.

Після того, як всі нюанси визначені позов на розділ майна подається до суду. Залежно від того яка сума майна фігурує в заяві визначається в який саме суд необхідно подати заяву.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...