Як отримати соціальну допомогу при народженні дитини?

27.06.2018
При народженні дитини всі батьки мають право отримати фінансову допомогу від держави. Така соціальна допомога надається з метою забезпечення кожній дитині повноцінні умови утримання. Отримати таку допомогу можуть або батьки, або опікуни з яким постійно буде проживати дитина.
Призначення і безпосередньо виплата соціальної допомоги здійснюється виключно органом захисту населення і для того, що б отримати матеріальну підтримку від держави при народженні дитини необхідно оформити ряд документів, які необхідно надати непізніше 12 місяців з дня народження дитини.

Варто зазначити, що допомога яка видається дитині не може бути збільшена або зменшена, на його розмір так само не впливає матеріальне становище сім'ї в якій він буде виховуватися.

Для того, що б отримати фінансову допомогу при народженні дитини необхідно надати пакет документів. Батькам необхідно надати свідоцтво про народження дитини, а опікуни повинні надати рішення про встановлення опіки. Крім цього необхідно мати при собі паспорт, заяву та ІПН.

Правильно заповнену заяву на отримання матеріальної допомоги при народженні дитини прискорить процес прийняття рішення в органі захисту населення. Швидко і правильно заповнити таку заяву на отримання допомоги при народженні дитини можна на сайті PozovDoSudu.

Також важливо відзначити, що розмір виплат з 1 липня 2014 роки не залежить від кількості дітей в сім'ї і становит 41 280 гривень. Частину коштів батьки отримують відразу, решта будуть виплачуватися щомісяця протягом 3 років.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...