Як подивитися документи які подавав відповідач?

21.04.2020
Всі документи які подаються до суду відповідачем повинні бути одночасно спрямовані позивачеві та іншим учасникам. Якщо ж відповідач не надав докази відправки документів позивачеві вони не беруться суддею до уваги при розгляді справи.
 
У випадках коли інші учасники подають доказ до суду законом передбачена процедура ознайомлення. Наприклад при проведенні судової експертизи (будівельної, почеркознавчої та ін.) Судовий експерт надсилає висновок тільки в суд. Ознайомитися з таким висновком можна в суді.
 

Ознайомлення з матеріалами справи.

 
Для ознайомлення з матеріалами справи необхідно звернеться до канцелярії суду. Звернення відбувається шляхом подання відповідної заяви. Особа яка приймає заяву зобов'язане повідомити Вам дату і час ознайомлення з документами. Як правило це день звернення або наступного дня після нього.
 
Ознайомлення з матеріалами справи відбувається виключно в приміщенні суду і в присутності співробітника апарату суду (секретаря, спеціаліста, діловода). Після ознайомлення уповноважена особа робить відповідну відмітку в матеріалах справи. Учасник може ознайомлюватися з матеріалами справи необмежену кількість разів.
 

Хто може ознайомиться з судовим рішенням?

 
Відповідно до інструкції про ведення документообігу в судах, ознайомиться з матеріалами справи може:
  • прокурор, який має право на участь в розгляді справи, - після пред'явлення службового посвідчення;
  • адвокат, який бере участь в розгляді справи. Після пред'явлення документа, який підтверджує повноваження (довіреність, ордер, договір про надання правової допомоги);
  • інші учасники справи, а також особи, що не брали участі в справі, якщо суд вирішив питання про їх права та обов'язки (після пред'явлення паспорта, службового посвідчення, пенсійного посвідчення).



Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...