Як скласти заяву в суд?

28.08.2018
Дуже багатьох цікавить процедура подачі заяви в суд. Однак, перш ніж вирушати в таку інстанцію необхідно зібрати повний пакет документів і скласти заяву, яка і вирішить чи буде прийнято ваше прохання до розгляду.

Створити заяву здається досить простим завданням, адже в інтернеті повно зразків за якими можна скласти свій позов. Але не варто забувати, що шаблон це одне, а от скласти свою заяву куди складніше.

Велику роль в складанні позову грає причина по якій ви хочете звернутися до суду: розлучення, аліменти, або ж інші побутові питання. Залежно від цього вам необхідно заповнити певний шаблон. Але і тут є свої правила.

При подачі позову вимагають максимально докладно викласти ситуацію в зв'язку з якою ви вирішили звернутися в суд. Обсяг заяви при цьому не повинен перевищувати трьох сторінок. Бувають винятки, коли ситуація дійсно складна і неможливо викласти її коротко, в таких випадках робляться винятки.

Під час заповнення заяви необхідно бути уважним і враховувати певний порядок. Заповнення відбувається в певній формі і тому недосвідченій людині досить важко збагнути, як все ж правильно скласти заяву. Для цього існують юристи, які підказують як правило оформляти такого роду паперу. Крім того, не варто забувати про те, що до заяви необхідно додати всі супутні докази.

З огляду на ці невеликі правила ви зможете скласти позов до суду швидко і правильно. За допомогою нашого сервісу ви зможете заповнити позов самостійно без зайвого клопоту.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...