Як збільшити виплату аліментів?

12.09.2018
Діти ростуть швидко і разом з ними ростуть їхні потреби. У зв'язку з цим батько з яким проживає дитина може подавати позов до суду на збільшення аліментів для дитини. Сімейний кодекс України передбачає підвищення аліментів, однак для цього повинні бути присутні певні обставини.
Багато жінок, що виховують дитину самостійно не просто потребують аліментів, часом саме вони є важливою складовою для того, що б забезпечити дитині необхідні умови.

Однак, підвищення цін на послуги та різні товари значно випереджають зростання заробітних плат і виходячи з цього важливо розуміти, чи можна клопотати про збільшення розміру виплат на дитину від свого чоловіка.

Обставини в зв'язку з якими можна подати позов на підняття аліментів є:
  • погіршення матеріального стану батьків, що утримують дитину;
  • збільшення матеріального стану платника аліментів;
  • поява в сім'ї непрацездатних осіб, що є підставою до підвищення витрат;
  • погіршення здоров'я дитини, що тягне за собою підвищення витрат;
  • збільшення витрат на дитину, що пов'язані з його захопленням або додатковими заняттями, репетиторами і т.д
Звичайно цей перелік не повний і кожен окремий випадок розглядається індивідуально. Однак, для того, що б отримати надбавку до вже наявних аліментів неоходімо розуміти на яку суму ви можете розраховувати.

Залежно від того скільки дітей мають колишнє подружжя буде призначена певна сума, але вона не може бути менше 1/4 прожиткового мінімуму на одну дитину.
Збільшення виплати по аліментах процес не складний, але вимагає пильної уваги. Адже перш ніж подати всі необхідні документи ви повинні переконатися, що має місце ряд вагомих причин і підвищення дійсно можливе.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...