Які документи потрібні для подачі на аліменти

22.01.2019
Не можна назвати розлучення кінцевим етапом в з'ясуванні відносин між уже колишнім подружжям, завжди залишаються недомовленості і ті самі «але», які в подальшому необхідно вирішити.

Заяву на аліменти повинен подати кожен батько, який піклується про добробут своєї дитини. Добре, якщо колишнє подружжя змогло домовитися про порядок виплат без участі суду, але іноді втручання судової системи просто неминуче і тому необхідно бути готовим до відстоювання інтересів дитини в суді.

Перший крок в подачі заяви на аліменти, це підготовка документів.
 

Які документи потрібні для отримання аліментів?

  • заява в суд;
  • копія свідоцтва про шлюб і розлучення;
  • копія свідоцтва про народження дітей;
  • копія паспорта позивача і відповідача;
  • довідка про доходи.
У деяких випадках суд може зажадати і інші документи, наприклад довідку з місця навчання або ж довідку про стан здоров'я. Все це залежить від ситуації в якій знаходиться дитина і на які аліменти ви претендуєте.

Досить часто бувають випадки, коли позивач не може надати деякі документи (наприклад довідку про доходи відповідача), в таких випадках необхідно вказувати якнайповнішу інформацію про місце його роботи і т.д.

Для того, що б позов був розглянутий крім документів та заяви, необхідно сплатити судовий збір. Після чого можна подати заяву за місцем проживання відповідача.

Якщо у Вас виникають труднощі з заповненням заяви, то ви можете знайти зразок заяви на аліменти на сайті PozovDoSudu і заповнити його відразу на сайті, що значно спростить ваші клопоти.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...