Які можуть бути підстави для позбавлення батьківських прав

31.07.2018
Позбавлення батьківських прав по праву вважається однією з найемоційніших процедур в якій страждають не тільки батьки, а й діти. Дитина повинна рости в повноцінній сім'ї і саме тому суд завжди шукає шляхи вирішення проблеми, але, на жаль, іноді це неможливо.

Основними причинами, які можуть привести до позбавлення прав на дитину можуть бути:
  • батьки не виявляли належної турботи до дитини протягом 6 місяців і не забрали дитину з пологового будинку;
  • ухиляються від виконання своїх безпосередніх обов'язків перед дитиною;
  • були помічені ситуації, коли з дитиною жорстоко поводилися;
  • є хронічними алкоголіками або наркоманами;
  • експлуатують дитину в своїх цілях, примушують до жебрацтва і т. Д.
В одному з цих випадків батьківських прав можуть бути позбавлені обоє батьків. Однак, трапляються випадки, коли батьківських прав позбавляється лише один з них, в таку ситуацію може потрапити як батько так і мати дитини. В даному варіанті, другий з батьків повинен написати заяву на позбавлення батьківських прав. У тексті заяви необхідно вказати причину по якій він вважає, що дитині буде краще без другого з батьків.

Важливо пам'ятати, що розглядаючи справу про позбавлення батьківських прав орган опіки враховує безліч факторів і так само враховує думку дитини.

Варто сказати, що думка батьків, який вважають, що несплата аліментів є вагомим фактором при подачі заяви на позбавлення батьківських прав не зовсім вірна. Несплата аліментів є вагомі важелем, який може зіграти на вашу користь при наявності інших важливих складових у процедурі позбавлення прав на дитину.

Позбавлення батьківських прав це складний процес в якому не обійтися без допомоги кваліфікованих фахівців. Однак, скласти заяву в суд ви можете за допомогою сервісу PozovDoSudu, що допоможе вам заощадити як час так і ваші гроші.
 


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...