Чи може відповідач затягувати суд

10.06.2020
Відповідач це сторона судової справи. Як правило позивач звертається до суду після відмови відповідача вирішити спір мирним шляхом. Відповідач найчастіше не зацікавлений в швидкому розгляді справи.

Звичайна ситуація коли відповідач не являється на судове засідання посилаючись на поважні причини. Оскільки в разі відсутності поважних причин суддя розгляне справу без відповідача.

Також відповідач може просити суд провести засідання в режимі відеоконференції щоб затягувати судовий процес. Можливі напрямки різного роду документів щоб судді був потрібен додатковий час на ознайомлення.

Стандартним кроком відповідача в цій справі буде подача апеляції і касації на судове рішення. Навіть якщо відповідач вважає його законним і обґрунтованим.

Застосовуючи названі вище способи відповідач може збільшити розгляд справи орієнтовно на чотири - шість місяців.


Способи боротьби з затягуванням часу учасниками справи.


Потрібно спрогнозувати які документи може подати відповідач. Але тут важливо не перестаратися. Якщо опонентові не задовольнить всі клопотання, вищі суди можуть вирішити, що факти спору досліджені поверхово. В результаті рішення буде скасовано.

Коли ймовірність оскарження велика, то краще пожертвувати часом, інакше в результаті можна втратити його більше. Коли відповідач збільшує час розгляду справи то слід звернути на це увагу судді. Якщо суддя не вживає заходів, можна поскаржитися на нього до Вищої Ради Правосуддя.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...