Чи можна транслювати засідання суду в інтернет?

24.04.2020
Ні, не можна. Законодавством України передбачено що трансляція слухання можлива тільки з допуску суду. Винятком є ​​ситуація коли всі сторони справи беруть участь у справі по відеоконференції (для цього попередньо необхідно подати заяву про проведення відеоконференції). В такому розкладі освітлення розгляду в інтернеті обов'язкове.
 
Заборонено здійснення аудіо-, відео-, фото-фіксації в разі проведення закритого засідання. Про розгляду в закритому засіданні суддя приймає окреме рішення.
 

Підстави для розгляду справи у закритому засіданні.

 
Закрите слухання оголошується коли розгляд може привести до розголошення:
  • банківської, службової, медичної чи іншої таємниці, що охороняється законом;
  • секрету усиновлення;
  • відомостей про інтимне і особисте життя людей, що беруть участь в суперечці;
  • інформації, що принижує честь і гідність.
 
Суддя може прийняти рішення про слухання справи в закритому режимі як самостійно так і за клопотанням учасників справи. Також суддя може прийняти рішення про проведення розгляду всієї справи в закритому режимі або ж одного засідання.
 

Особливості закритого судового засідання.

 
Під час закритого розгляду можуть бути присутніми тільки учасники справи, а в разі необхідності - свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі. Суддя попереджає цих людей про обов'язок не розголошувати інформацію, яку вони дізналися під час розгляду.
 
Використання систем відеоконференц-зв'язку і мовлення в ході судового засідання в мережі Інтернет в закритому судовому засіданні не допускається. Якщо в судовому засіданні з'ясується що закрита інформація є загальнодоступною суддя приймає рішення про проведення слухання в звичайному порядку.



Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...