Заперечування штрафу за парковку

04.03.2020
Неправильна парковка призводить до порушення правил дорожнього руху. Порушення правил дорожнього руху є адміністративним правопорушенням. За порушення правил паркування (парковка в заборонених місцях або яка перешкоджає руху) передбачені наступні покарання:
  • штраф від 255 до 1700 гривень;
  • тимчасове позбавлення водійських прав від 6 до 12 місяців.


Як оформляють штраф за неправильну парковку?


Для початку поліцейські фіксують порушення правил парковки. Фіксація відбувається як правило, на нагрудну камеру поліцейського. Далі поліцейські складають протокол і залучають свідків для підтвердження порушення. Після складання протоколу поліцейські виносять постанову і виписують штраф.

Навіть якщо Ви не згодні з протоколом та постановою його потрібно підписати, інакше співробітники поліції не дадуть Вам документи, а пришлють поштою, що вплине на термін оскарження. Разом з підписанням зробіть в них позначку в протоколі, що не згодні з ним.


Як оскаржити штраф за порушення правил парковки?


Якщо ви не згодні з протоколом та постановою протягом 10 днів з моменту винесення постанови можна його оскаржити. Термін відраховується з наступного дня за днем ​​винесення постанови.

Після отримання можна оскаржити постанови в органи поліції. Але в зв'язку з тим, що такі скарги ігноруються, а термін для оскарження мінімальний, рекомендуємо звертатися відразу в суд. Скарга подається до суду за місцем Вашої прописки, або за місцем знаходження відповідача (поліції). За подачу скарги позивачі звільняються від сплати судового збору.

Після подачі скарги, суд розгляне матеріали і призначить судове засідання. На судовому засіданні потрібно бути присутнім і дати свідчення, що порушення правил не було або чим воно обумовлено (повинна бути поважна причина). Суд розгляне скаргу і прийме рішення на підставі викладеної інформації. Оскаржити штраф за парковку можна самостійно, без допомоги адвокатів.

Якщо ви були припарковані правильно і стали учасником ДТП, ви можете просити відшкодування шкоди власнику транспортного засобу в результаті ДТП.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...