Процедура відшкодування шкоди з винуватця ДТП через суд

18.06.2018
ДТП на дорогах, на жаль, не рідкість. І досить часто в таких ситуаціях страждають не тільки автомобілі і водії, а й прості пішоходи, які в наслідок трагедії залишаються наодинці зі своєю бідою.

Але це не зовсім правильно. Закон України регулює дані обставини і дозволяє потерпілому пішоходу вимагати компенсацію за пренесенну йому шкоду під час ДТП.

Для того, що б суд розглянув вашу заяву на відшкодування шкоди пішоходу нанесену підчас ДТП необхідно надати такі документи:
  • заява;
  • ваші дані, дані паспорта та ІПН;
  • дані відповідача;
  • дані про ДТП.
Відзначимо, що важливо вказати всю повну інформацію про подію, що відбулася. Чим докладніше ви опишите ситуацію, тим більше шансів, що сума виплаченої шкоди буде виплачена в повному розмірі.

Крім опису самої події, необхідно описати отримані вами пошкодження, а також надати перелік медикаментів, що були витрачені на ваше лікування.

Позов на відшкодування шкоди пішоходу потерпілому підчас ДТП містить в собі не тільки відшкодування матеріальних витрат, але і враховує моральний збиток нанесений пішоходу або велосипедисту в наслідок ДТП.

Таким чином, якщо ви вирішили подати заяву в суд на відшкодування шкоди пішоходу, тоді вам необхідно уважно заповнити заяву. Якщо ви не впевнені, що зможете заповнити форму правильно ми рекомендуємо вам скористатися послугами нашого сервісу і в лічені хвилини ви отримаєте готовий позов до суду.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...