Скільки коштує найняти адвоката?

20.06.2020
Вартість на адвокатські послуги становить від 5 до 30 тисяч гривень за супроводу справи в суді першої інстанції. Конкретний розмір адвокатських послуг залежить від кількості засідань у справі. Територіально невигідне (віддалене) місцезнаходження суду також негативно відіб'ється на ціні послуг.


За що бере гроші адвокат?


Адвокат бере гроші за надання консультацій, супровід справи в суді, написання документів. Також слід пам'ятати, що адвокат бере гроші за все що говорить і що робить.
 

Як встановлюються ціни на послуги адвоката?


Зазвичай адвокати самостійно встановлюють цінники на послуги. Згідно з чинним законодавством, яке регулює діяльність адвоката, порядок виплати винагороди фіксується в договорі клієнта з правозахисником.

Сума затверджується за взаємною згодою адвоката з клієнтом. Розмір виплат змінюється тільки за домовленістю. Плата адвокату повинна дорівнювати витраченим зусиллям на його роботу. При встановленні сумірності враховується витрачений час і виконаний обсяг роботи правозахисника.

Ціна юридичних послуг зафіксована для різних категорій фахівців з однотипних справах. Наприклад розірвання шлюбу. Погодинний тариф включає витрати на оплату праці, автотранспорт, телефонний зв'язок з клієнтом, роботу адміністративного та допоміжного персоналу, програмне забезпечення і т.д.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...