Чи залежить суддя (його з / п, кар'єра, звільнення) від того наскільки правильно він приймає рішення?

19.11.2019
У Законі не прописано що якимось чином на з / п судді впливає, наскільки правильно або неправильно суддя приймає рішення. Відповідальність і звільнення судді може бути наслідком прийняття явно неправосудного рішення, або порушення присяги, етики судді. Якщо суддя виніс частково неправильне рішення або неправильно обґрунтував свої висновки це не є підставою для звільнення судді.


Ухвалення суддею незаконних рішень.


До того ж необхідно довести що суддя навмисно прийняв неправосудне рішення. В основному прийняття не зовсім правильних рішень може лише побічно впливати на кар'єру судді. Такі рішення можуть переглядатися, можуть читатися вищестоящими суддями та іншими професіоналами які в силах зрозуміти в чому полягає незаконність рішення.


Що заважає притягнути суддю до відповідальності?


Як правило судді знають проблемні точки рішень і процедури ведення судових засідань. У кожній справі суддя докладе всіх зусиль щоб будь-яке рішення обґрунтувати належним чином. Створивши тим самим максимально складні умови для встановлення суддівської незаконність. Такі рішення не зможуть стати підставою кримінальної відповідальності судді бо в Україні гарантований принцип незалежності і самостійності суддів. Ці принципи мають на увазі прийняття рішень суддями на свій погляд, на свій розсуд проаналізувавши обставини по справі.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...