Розірвання шлюбу в судовому порядку в Україні

20.03.2018
Розірвання шлюбу в судовому порядку відбувається при наявності хоча б однієї з таких двох умов - наявності у подружжя неповнолітніх дітей або відсутності згоди другого з подружжя на розірвання шлюбу.

Позовна заява про розірвання шлюбу подається в суд за місцем проживання позивача в тому випадку, якщо з ним проживає неповнолітня дитина. В іншому випадку, позов подається до суду за місцем проживання відповідача. Разом з позовною заявою, Ви повинні додати копію документів про проживання з Вами дитини, це, зокрема, можуть бути довідка з Жилкомсервісу.

За подачу позовної заяви сплачується судовий збір, розмір якого становить 704,8 грн. Оригінал квитанції також долучається до позову. Реквізити для оплати судового збору ви можете отримати на сайті судової влади України, перейшовши за цим посиланням.

Позовну заяву про розірвання шлюбу не доречно поєднувати з іншими вимогами, що виникають у наслідок подружніх відносин - зокрема вимогами про поділ спільного майна подружжя. Об'єднання таких вимог в одному позові призведе до надмірної судової тягонини і Ви витратите багато часу для захисту своїх інтересів. Такі вимоги повинні розглядатися окремо, що обумовлює подання відповідної кількості позовів.

Натиснувши на кнопку нижче, і відповівши лише на чотири питання, Ви отримаєте готовий позов про розірвання шлюбу, повністю готовий для подання до суду, а також покрокову інструкцію, яка допоможе Вам отримати бажаний Вами результат.

Зразок заяви про розірвання шлюбу


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...