Шлюбний контракт плюси та мінуси

15.12.2021
Плюси укладання шлюбного контракту Мінуси укладання шлюбного контракту
Можливо розмежувати кому належатиме майно куплене у шлюбі. Неможливо врегулювати особисте ставлення подружжя між собою, подружжя з дітьми.
Для укладання можна звернутися до нотаріуса або юриста з побажаннями, а вони грамотно їх пропишуть. Для грамотного складання шлюбного договору необхідно звертатись до юриста.
Неможливо змінити договір одним із подружжя. Зміна відбувається лише за взаємною згодою. Договір можна визнати недійсним або змінити через   суд.
Договір можна укласти до або під час одруження. Договір неможливо укласти без нотаріального засвідчення.
У договорі можна прописати право та порядок  утримання подружжя після розлучення. У договорі не можна позбавити чоловіка права на утримання після розірвання шлюбу.
Договір укладається письмово та підлягає нотаріальній угоді. За нотаріальне посвідчення договору слід сплатити від 700 до 5000 гривень.
Термін дії контракту можна вказати узгодивши з чоловіком. Деякі положення шлюбного договору можуть діяти після розірвання шлюбу між подружжям.
Можливість врегулювати порядок поділу майна під час розірвання шлюбу. Неможливо врегулювати з ким залишаться діти або порядок спілкування чоловіка, який проживає окремо з дітьми.
Можливість убезпечити кожного з подружжя на випадок розірвання шлюбу укладанням шлюбного договору. Громадська думка та менталітет громадян України. На жаль, шлюбний контракт сприймають не як страховку для обох подружжя, а як недовіру подружжя та інші негативні емоції.
У разі розірвання шлюбу контракт дозволить заощадити подружжю купу грошей на суд та юристів. Гроші вкладені у майно, що належить, підлягає компенсації.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...