Що буде, якщо позивач/відповідач з іншого міста і у нього/неї немає коштів на те, щоб приїхати на суд?

30.05.2020
Перша неявка учасників допускається. У разі повторної неявки:
  • Позивача - позовна заява залишать без розгляду;
  • Відповідача - розглянуть справу без нього.

Чи можна проводити розгляд справи по відеозв'язку?

 
Так. Українським законодавством передбачено проведення судового слухання в режимі відеоконференції. Таке право забезпечене всім учасникам судового розгляду. Відеоконференція може відбудуться тільки при наявності технічної можливості. Вибрані суди повинні надати належну якість відеозв'язку. Для проведення відеоконференції необхідно подати клопотання про її призначення.
 

Як призначити засідання через відеоконференцію?

 
Щоб провести розгляд щодо спору в режимі відеоконференції учасник у справі повинен подати клопотання. Клопотання про проведення відеоконференції подається за п'ять днів до судового засідання. Копія клопотання в той же день надсилається всім учасникам справи.
 
У клопотанні про призначення відеозв'язку вказується суд де треба забезпечити її проведення. Копія рішення про дозвіл участі у відеоконференції негайно надсилається до суду який зобов'язаний забезпечити відеоконференцію. Цей суд повинен перевірити явку, засвідчити особу і перевірити повноваження представників.
 
Учасникам спору забезпечується можливість чути і бачити хід засідання, задавати питання, отримувати відповіді і користуватися іншими правами учасника справи.



Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...