Що робити якщо апеляційний суд програно?

09.05.2020
Якщо апеляція програна слід подавати касацію. Касаційне провадження це подача скарги на судове рішення апеляції до вищестоящого суду. Вищим судом є Верховний суд і його підрозділи.
 

Де знаходиться касаційний суд і як поскаржитися?


Касаційний суд це підрозділ Верховного суду. Верховний суд знаходиться в Києві. Скаргу до Верховного суду можна подати як особисто або через представника в канцелярію суду. Також можна відправити касаційну скаргу поштою. Таким чином у Вас буде більше часу для підготовки і написання самої скарги.
 
Законодавством України передбачено встановлений термін протягом якого необхідно подати касацію. Цей термін становить тридцять днів з моменту отримання повного тексту апеляції. Термін подачі може бути відновлений за наявності поважних причин. Поважними причинами може бути несвоєчасне отримання або не отримання судового рішення.
 

Чи потрібно платити судовий збір при подачі касації?


Так, дійсно за звернення до Верховного суду потрібно заплатити державне мито. Відповідно до Закону України «Про судовий збір» за подання касації сплачується збір в розмірі двісті відсотків ставки яка сплачувалася при подачі позовної заяви до суду.



Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...