Що робити якщо позов не приймають за надуманими причинами?

10.07.2020
Якщо позов не приймають з надуманих причин слід залучити до відповідальності суддю. Існує процедура залучення судді до дисциплінарного покарання.

Також позивач може оскаржити рішення яким відхилено позов в загальному порядку. Шляхом подачі апеляційної скарги.


Як залучити суддю до дисциплінарного покарання?


Дисциплінарна відповідальність це заходи за невиконання або неналежне виконання суддею його обов'язків. Повний перелік причин для дисциплінарної відповідальності судді міститься в статті 92 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Станом на сьогодні є передбачений механізм притягнення судді до відповідальності. Фізична або юридична особа право якої порушено, може подати скаргу про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

Така скарга подається до дисциплінарної палати вищої ради правосуддя. Саме цей орган розглядає скаргу і вирішує якісь міри покарання варто застосувати до судді.


Оскарження рішення про відмову прийняття позову.


Як правило кожне рішення судді має форму. Відмова про прийняття позову оформляється ухвалою. У такій ухвалено описуються причини відмови в прийнятті позову.

Цей документ можна в загальному порядку оскаржити в апеляційному суді. Строк для подання скарги на ухвалу суду становить 15 днів з моменту отримання такої ухвали. Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...