Що робити якщо відповідач загрожує (за межами суду, в суді)?

24.03.2021
Якщо відповідач загрожує вам необхідно звернутися в поліцію. У заяві детально розписати Хто? Коли? Яким чином? Вам погрожував. Поліція зобов'язана зафіксувати звернення опитати Вас і перевірити причини з якими Ви звернулися протягом сорока п'яти календарних днів.

Як звернеться в поліцію.


Для початку необхідно звернутися до відділу або управління поліції. Звертатися потрібно до чергового по відділу поліції. Черговий зазвичай знаходиться відразу біля входу на територію відділу.

Поліцейський повинен зареєструвати звернення будь-якого громадянина про правопорушення або злочин. У заяві потрібно вказати ПІБ потерпілого, дату народження, адресу проживання, номер телефону. У самій заяві необхідно вказати деталі скоєного протиправного дії. Не зайвим буде повідомити час і місце злочину, опис людини, що порушив Ваші права.

Якщо неможливо прийти до відділення поліції то слід викликати поліцейських до свого місця знаходження. Поліцейські зобов'язані виїхати на виклик, прийняти усну заяву і скласти протокол, заяви про злочин або правопорушення. Тобто співробітники поліції зобов'язані зафіксувати звернення громадянина.

Як фіксується поліцейськими заяву про правопорушення?


Працівники правоохоронних органів, зобов'язані заповнити спеціальний бланк (протокол заяви) і внести інформацію в книгу обліку повідомлень і злочинів. У книзі фіксується порядковий номер звернення, дані про заявника та про правопорушення. Поліцейські зобов'язані видати копію такої квитанції заявнику, без додаткового звернення. При цьому заявник повинен поставити підпис в корінці квитанції (повідомленні).


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...