Як мені оформити власність згідно судового рішення?

17.06.2020
Власність визнається за людиною тільки після його реєстрації. Для оформлення власності за рішенням суду треба отримати рішення суду з мокрою печаткою і підписом судді.

Далі на підставі рішення треба звернутися на вибір в ЦНАП, реєстраційну службу або до нотаріуса. Ці органи уповноважені реєструвати право власності.
 

Як проходить реєстрація права власності.


Для проведення реєстрації прав на майно, слід звернутися в реєстраційну службу або до нотаріуса із заявою. Відділи реєстраційної служби є при кожному ЦНАП.

Звернення з проханням оформити власність має бути окреме, по кожному об'єкту. До заяви додаються документи, перелік яких залежить від того, яке право реєструється і документ, що підтверджує внесення плати за реєстрацію.

Перелік документів які прикладаються до заяви про оформлення власності:
  • паспорт, копія;
  • ідентифікаційний номер копія;
  • документ, що підтверджує повноваження копія;
  • рішення суду;
  • технічний паспорт на об'єкт.
Термін реєстрації права власності.

Оформлення права власності здійснюється в перебігу п'яти робочих днів. За бажанням заявника реєстрація може бути проведена швидше, в термін від двох годин до двох робочих днів, але розмір плати за послуги з реєстрації при цьому буде набагато вище.
Державна реєстрація прав у результаті вчинення нотаріальної дії нотаріусом проводиться відразу після завершення нотаріальної дії.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...