Як мені дізнатися що мій лист з позовом дійшло до суду і що воно прийнято?

30.06.2020
Це можна зробити декількома способами:
  • через сайт пошти;
  • через інтернет портал Судова влада України;
  • по телефону суду;
  • особисто відвідавши суд.

1 дізнатися через сайт пошти

У разі відправки позову до суду поштою у Вас повинен бути трек номер відправлення. З цього трек номером можливо відстежити шлях письма від відділення відправки до відділення суду і його отримання.

Щоб це зробити необхідно зайти на сайт пошти і знайти сервіс відстеження. У віконці "Відстежити" потрібно ввести трек номер відправки і зробити пошук. За результатами пошуку перед Вами з'явитися таблиця з детальною інформацією про переміщення листи.

2 через інтернет портал Судова влада України

Необхідно зайти на інтернет сайт "Судова влада України". Вибрати там сервіс "Стан РОЗГЛЯДУ справ". У графі "Суд" вибрати той куди ви відправляли позов. У графі "Сторона по делу" вказати Ваше ПІБ.

Після здійснення пошуку за цими критеріями Ви побачите таблицю в якій буде відображатися загальна інформація з Вашого позовом. В такому випадку позов в суді. Якщо ж інформації ніякої немає то швидше за все що з позовом виникли проблеми або ж він до суду не дійшов.

3 по телефону суду

Для цього потрібно зайти на інтернет сайт "Судова влада України". Вгорі сторінки буде розміщений телефон гарячої лінії всіх судів. Вам необхідно вибрати його і зв'язатися з місцевим судом. При розмові зі співробітниками необхідно уточнити інформацію про позові. Також варто дізнатися отримували вони Ваш позов чи ні.

4 особисто відвідавши суд

Якщо зазначені вище методи Вам не допомогли варто особисто відвідати суд. У суді необхідно підійти до співробітників канцелярії або поговорити з консультантами суду. Ці співробітники підкажуть Вам детальну інформацію про позов або ж направлять до того хто володіє такою інформацією.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...