Як отримати аліменти у твердій сумі?

21.01.2022
Здобуття аліментів для багатьох є проблемою. Якщо батько або мати дитини ухиляється від виплати аліментів, ви можете прийняти рішення звернутися до суду і вимагати виконання своїх обов'язків перед дитиною від другого з батьків.

Найголовніше питання, яке виникає у багатьох при зверненні до суду, у якому вигляді вимагати аліменти?

Існує  два шляхи отримання аліментів:
  1. Фіксована сума.
  2. У відсотковому співвідношенні від заробітної плати та інших доходів відповідача.
Багато хто не платники аліментів наміру ухиляються від виплати грошей своїм дітям, навіть коли є досить заможними людьми. У такій ситуації можна звернутися до суду та доводити, що дохід відповідача ховається та вимагати отримання реальних цифр, а не орієнтуватися на занижені доходи. Але такий процес може затягнутися. Тому найвірнішим рішенням буде написати заяву про нарахування аліментів у твердій грошовій валюті.
 

Що це означає?


Виплата аліментів у твердовстановленій сумі можлива тоді, коли у відповідача немає постійного доходу або він отримує дохід в іноземній валюті.

Підставою для того, щоб ви змогли отримати аліменти у твердій грошовій валюті, є відсутність доходу у відповідача або нерегулярний дохід або ж отримує доходи з яких неможливо стягнути аліменти.

Мета нарахування аліментів у твердій грошовій валюті полягає в тому, щоб дитина залишалася в тих же умовах, в яких вона жила до того, як другий батько залишив сім'ю. Іншими словами, такі аліменти дозволяють підтримувати максимально високий рівень життя вашого малюка.

Підставою для отримання аліментів у твердій грошовій сумі вважається підтвердження того, що вашій дитині необхідна конкретна сума для того, щоб вона відвідувала ті ж заняття, що і раніше і т.д.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...