Як отримати виплати на додаткові витрати дитини?

23.06.2022
Заява про збільшення аліментів на дитину є досить частим запитом у суді. Проте, не завжди батьки правильно розуміють, коли і як можна подавати таку заяву. У разі, якщо збільшити виплати необхідно через хворобу дитини доцільніше подати заяву на утримання дитини.
 
Сімейний кодекс України передбачає той факт, що незалежно від того з ким проживає дитина і незалежно від того виплачує другий батько аліменти чи ні, обидва батьки повинні брати участь у додаткових витратах на дитину. Такі витрати можуть бути спричинені додатковими обставинами, які мають покриватися з кишені обох батьків.
 
До таких обставин можна віднести: хворобу дитини, розвиток її талантів, каліцтва.
 
Якщо другий батько обмежується лише виплатою аліментів та відмовляється приймати на себе частину додаткових витрат, у такому разі ви можете подати заяву до суду.
 
Крім заяви, вам також необхідно надати докази того, що у вас виникли додаткові витрати. Як докази можна надати чеки, довідки та виписки, які підтверджують на що були витрачені гроші та які суми були заплачені.
Така виплата може відбуватися разово або в разі потреби постійно. Наприклад, виплата для розвитку дитини може бути щомісячною, адже мається на увазі, що дитина ходить на заняття регулярно.
 
Подати позов про додаткові витрати на дитину можна за місцем проживання. Зазначимо, що позивач звільняється від сплати судового збору за подання такого позову.



Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...