Як поскаржитися на вчителя?

27.03.2020
Рано чи пізно в житті батьків виникає невдоволення педагогом. Але краєм такого невдоволення є скарга. Скарга на вчителя це комплексний процес який залежить від ситуації, що склалася з дитиною.
 
Перед тим як скаржитися потрібно зібрати докази, які б підтверджували вину вчителя. Такими доказами може бути усні опитування однокласників дитини, їх батьків, фото-, відео-, аудіозаписи правопорушення.
 

До якого органу звертатися зі скаргою?


Після отримання доказів перевищення учителем своїх обов'язків, можна подавати скаргу.
 
Для початку слід подати письмову скаргу на ім'я директора школи. Усна скарга не підходить, оскільки при бездіяльності директори не останеться доказів підтверджують факт звернення до нього. Як правило директор не виносить сміття з хати, намагається врегулювати конфлікт на місці. Наприклад поговорити з учителем, з батьками, прийняти рішення яке влаштовувало б учасників конфлікту (перевести вчителя на інший клас і ін.).
 
Якщо ж директор школи не діє і спроб вирішити спір не робилося потрібно писати в районний, а після обласної Департамент освіти і науки. Заява майже така як і директору школи, потрібно тільки детально підписати від кого і вказати форми зворотного зв'язку (електронна пошта, мобільний телефон і поштова адреса).
 
Зазвичай департамент проводить перевірку і вживає заходів щодо притягнення до відповідальності вчителя за наявності підстав. Вчителю може бути винесена догана, сувора догана, звільнення. У разі порушення законів України вчителю загрожує адміністративна або кримінальна відповідальність.
 
Коли і такі заходи не призвели до наслідків направляйте скаргу до Міністерства освіти і науки України. Форма заяви нічим не відрізняється від попередніх. Скаргу слід писати на ім'я міністра Новосад Ганни Ігорівни. Наслідки не змусять себе чекати.



Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...