Яка різниця між позовною заявою і позовом?

04.12.2019
Позовною заявою називають звичайну заяву-вимоги до суду, з якого зазвичай починається судовий розгляд. Таку заяву включає в себе всі основні приводи для звернення до суду (наприклад повернення боргу, вимога повернути майно або вимога про заборону використання чого-небудь) і т.д.

Позов і позовна заява, це наприклад як повість і журнал, в якому опублікована ця повість. У позові описується те, що хоче отримати позивач від відповідача. Для звернення до суду необхідно вказати яку норму Закону порушив відповідач.

Позов - це і є вимога про відновлення порушеного права. Позовна заява, ця заява про позов.


Форма позовної заяви.


Що стосується самої позовної заяви, то якогось єдиного зразка для нt] немає. Є загальні вимоги до оформлення позовної заяви. Позов умовно складається з трьох блоків:
  • вступна частина (вказується назва суду, учасники справи, повні реквізити сторін, сума позовних вимог);
  • описова частина (тут викладаються обставини справи, докази і норми законів, якими обґрунтовується позовна заява);
  • прохальна частина (формуються власне позовні вимоги, які позивач просить задовольнити).
Після прохальною частини вказується перелік додатків до позову, дата і підпис позивача (представника). У доповненнях до позову повинен бути обов'язково платіжний документ (копія) яка підтверджує сплату судового збору. Також потрібно надати позов в кількості примірників, необхідних для кожного учасника справи. Копії доказів повинні бути завірені написаними словами "Згідно з орігіналом", ПІБ, датою і підписом учасника який завіряє документи.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...