Які є підстави для відхилення позову?

23.05.2020
Підстави для відхилення позову передбачені Законами України. Найбільш поширені з них такі:
  • Позов поданий до суду який не уповноважений розглядати справу;
  • Неправильно пораховано судовий збір;
  • Неправильно визначена ціна позову;
  • Вказано неправильну адресу відповідача;
  • Позов не підписаний позивачем;
  • Неправильно оформлене позовну заяву.

Що робити якщо позов залишили без руху?

 
Позов залишають без руху в разі подання позовної заяви з недоліками.
 
Про залишення без руху суд виносить ухвалу. Ухвала направляється позивачу поштою. У тексті ухвали суд зазначає недоліки які необхідно виправити. Коли необхідно доплатити судовий збір - точну суму і реквізити суд прописує в рішенні.
 
Позивач повинен усунути недоліки в термін від п'яти до десяти днів. Точний період часу визначається суддею на його розсуд. Після усунення недоліків суд приймає позов і призначає перше засідання у справі.
 
Якщо позивач не усуває недоліки суд повертає матеріали позову позивачеві. Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню до суду. При повторному зверненні повинні бути ліквідовані попередні недоліки.
 

Чи можна самому змінити позовну заяву якщо суд не помітив недоліки?

 
При виявленні недоліків позовної заяви слід їх виправити самостійно. Для редагування позову необхідно відправити до суду уточнену позовну заяву. Важливо при написанні уточненого позовної вказати максимально правильну і повну інформацію для суду.
 
Уточнена позовна заява подається під час підготовчого засідання. Якщо підготовче засідання не проводитися, необхідно подати уточнену позовну до першого судового засідання. Здати таку заяву можна особисто (через представника) або ж направити поштою до суду.



Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...