Який термін на оскарження судового рішення?

08.11.2019
Учасники справи мають право на оскарження судового рішення тридцять днів, на оскарження ухвали п'ятнадцять днів. Цей термін обчислюється з моменту отримання повного тексту судового рішення.

Оскаржити рішення необхідно шляхом:
  • написання і подачі апеляційної скарги на рішення місцевого суду;
  • написання і подання касаційної скарги на рішення апеляційного суду.
 

Що означає рішення вступило в законну силу?


Вступ рішення суду в законну силу означає що воно є остаточним і обов'язковим для всіх на території України.
Вступ рішення суду в законну силу робить обов'язковим і законним виконання судового рішення. Наприклад це реєстрація права власності, можливість примусового стягнення аліментів, заборгованостей. А також виконання інших вимог сформованих за текстом судового рішення.


Особливості оскарження заочного судового рішення.


Заочне рішення приймається, як правило, в разі неявки відповідача до суду. Вступ заочного рішення в законну силу часто залежить від дій відповідача. Заочне рішення набирає законної сили після закінчення тридцятиденного терміну для подачі заяви про його перегляд (якщо відповідач не подав таку заяву).

Якщо ж відповідач подав заяву про перегляд рішення вступає по закінченню тридцятиденного рядок після відмови в задоволенні такої заяви і відсутності апеляційної скарги. Також рішення набирає законної сили в той же день коли апеляція відмовила у скасуванні заочного рішення.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...