Коли потрібно подавати апеляцію?

20.11.2019
Стороні у справі апеляційну скаргу потрібно подавати в разі не згоди з рішенням винесеним у справі. Апеляція як правило подається після ознайомлення з повним текстом судового рішення.

Також можливість подачі апеляції обмежена термінами встановленими в Законах України. Загальний строк для подачі апеляції становить тридцять днів з моменту отримання повного тексту судового рішення.


Як і куди подавати апеляцію?


Апеляція подається в регіональний апеляційний суд. При подачі апеляції справляється судовий збір. Судовий збір становить сто п'ятдесят відсотків суми збору яка сплачувалася при подачі позову до місцевого суду. Після написання скарги сторона або представник повинні підписати її і здати в апеляційний суд. Також можна направити апеляцію поштою. Апеляція вважається поданою в момент відправки.
Як дізнатися про стан поданої апеляції?
  1. Необхідно по трек номеру відправки відстежувати в інтернеті коли доставлять лист в апеляцію. Зробити це можна через сайт пошти в розділі «Відстежити»;
  2. Визначившись що апеляція в суді, необхідно зайти на інтернет портал «Судова влада України»;
  3. На порталі вибрати потрібний апеляційний суд, вказати свої ПІБ в розділі «Сторона по делу» і натиснути вкладку «Пошук»;
  4. Після виконання всіх вищевказаних рекомендацій перед Вами з'явиться детальна інформація по справі.
 


Причини відсутності даних про розгляд апеляції?


Бувають випадки що про прийняття і / або розгляді скарги сторона у справі не отримує інформації з суду. Така ситуація може виникнути при самих різних обставинах. Найбільш поширене це халатність працівників суду при відправленні пошти. Також може бути недбалість співробітників самої пошти.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...