Хто і в яких випадках може подати на аліменти?

31.10.2018
Досить часто трапляються ситуації, коли сім'ї розпадаються. Передувати розлученню можуть різні причини, але важливо розуміти, що діти не повинні страждати від того, що їх батьки не живуть разом.

Кожна дитина повинна отримувати як материнську, так і батьківську любов, а додатково до цього вона повинна проживати в хороших умовах і ні дитина, ні її мама не повинні ні в чому собі відмовляти. Саме тому виплата аліментів на дитину це абсолютно проста процедура від якої не втекти при розлученні.
Хто ж може подати на розлучення?

Якщо батьки розійшлися, а дитина залишилася з матір'ю, то мати має повне право подати на аліменти. Крім того, якщо дитина віком до 3 років, то є можливість отримати аліменти ще й на утримання матері, однак цей нюанс необхідно розглядати окремо.

Якщо ж дитина залишилася з батьком. В такому випадку він так само має право на аліменти від матері. Багато хто вважає, що мати не повинна виплачувати аліменти, це абсолютно не правильно. Права обох батьків рівні і виплата аліментів залежить лише від того з ким проживає дитина.

Якщо пара не була розписана і так званий чоловік пішов, як тільки дізнався про дитину - не варто боятися. Отримати аліменти з цивільного чоловіка теж можна. Однак, в цьому випадку необхідно довести, що саме він є батьком дитини. Зробити такий тест не складе труднощів.

Не варто відмовлятися від аліментів через гордість або принципи. У них потребу маєте не ви, а ваша дитина. Адже обоє батьків повинні піклуватися про те, що б дитина росла активною та здоровою.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...