Чи можу опублікувати хід розгляду справи в інтернеті?

04.06.2021
Судочинство в Україні здійснюється на принципі відкритості. Цей принцип має на увазі відкритий розгляд справи і оголошення рішення у справі. Також відкритість проявляється можливістю будь-яким людям маючи паспорт присутнім на судовому засіданні. Винятком є ​​закрите судове засідання.

Так можете. У разі розгляду справи у відкритому судовому засіданні учасникам судового справи дозволяється застосовувати портативні аудіо-, фото-, відео-фіксуючі пристрої. Дозвіл судді при цьому не потрібно. Зафіксувавши на відеозапис судове засідання Ви маєте право опублікувати його в інтернеті. Для цього не потрібен дозвіл судді.


Особливості закритого судового засідання.


Існує кілька ситуацій, коли виникає потреба у вирішенні питання про закритий розгляд справи. Підстави для проведення справи в закритому режимі залежать від обставин і категорії справи.

Суд своєю ухвалою у справі може оголосити судове засідання або його частину закритими з метою нерозповсюдження державної або іншої таємниці.

Також закритий розгляд справи може проводитися в разі захисту особистого та сімейного життя людини, в інтересах дітей. Запобігання розповсюдженню інформації про інтимну і особистому житті, інформації яка принижує честь і гідності осіб позначає суть закритого судового розгляду справи.

На закритому судовому засідання забороняється брати участі особам які не є сторонами справи або співробітниками суду. Закрите судове засідання не передбачає використання аудіо-, відео-, фото-фіксуючих пристроїв. На закрите судове засідання не допускаються журналісти. Публікація засідання в інтернеті заборонена.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...