Чи можу я поговорити з суддею до судового засідання і чи має це сенс?

16.04.2021
Судді є самостійними при розгляді справи. Вони аналізують факти і оцінюють докази на свій розсуд. Судді не дають консультацій. Поговорити з суддею часто неможливо. Тому не має сенсу намагатися поговорити з суддею.

Якщо є інформація яку потрібно повідомити судді, слід написати її письмово і здати через канцелярію суду. Також можна висловити свої міркування під час судового засідання у справі. Це слід зробити коли суддя дасть Вам слово.


Хто може говорити з суддею щодо розгляду справи?


З суддею можуть говорити інші судді, секретарі, помічник. Тому в разі потреби слід поговорити з помічником судді або на крайній випадок з секретарем.

Помічник судді є довіреною особою судді. Найчастіше саме помічник готує правові позиції, складає проекти рішень і робить іншу роботу по забезпеченню розгляду справи. Будь-яка інформація по справі потрапляючи до помічника фактично доноситься судді.

Окрім працівників суду поговорити з суддею може адвокат, прокурор і представники інших державних органів. Хоча і не виключені ситуації коли навіть з ними суддя відмовляється говорити.

Як адвокат може вплинути на суддю?


Адвокат і суддя є представниками однієї спеціалізації «Юрист». Ці люди знають як може вирішитися справа в тій чи іншій ситуації. Тому час від часу вони вступають в дискусії щодо Законодавчих регулювання різних питань. Таке спілкування часто відбувається і поза судом.
Адвокат має набагато більше шансів поговорити, а іноді навіть і переконати суддю в правильності Вашої позиції. Адвокат фактично є посередником між Вами і суддею у справі.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...