Чи можу я надати як доказ аудіо / відео файли?

04.10.2021
Так можете. Законами України передбачена можливість подачі електронних доказів. Аудіо / відео файли є такими доказами.

До електронних доказів також відносяться, текстові документи, картинки, Начерк, плани, фото, інтернет сайти, тексти, мультимедійні повідомлення та інші. Щоб мати властивості доказів файли зазначені вище повинні мати інформацію щодо справи.


Подача електронних доказів.


Докази направляють до суду на носії, де вони зберігаються або в копії завіреної цифровим підписом. Електронний підпис прирівнюється власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронний цифровий підпис.

Учасники спору можуть подавати друковані копії таких доказів. Такі докази повинні бути завірені належним чином. Згідно національного стандарту запевнення повинно складатися з слів «відповідно до оригіналу», назви посади, дати, ПІБ і підписи людини який засвідчує копію документа.

Паперовий примірник електронного докази не є письмовим доказом. При подачі паперової копії учасник зобов'язаний вказати у кого знаходитися оригінал електронних доказів.

Докази або їх копії подаються на підготовчому розгляді справи. У разі коли таке засідання не з проводитися до першого судового засідання у справі.

Електронні докази можуть подаватися до суду в оригіналі (на компакт диску, карті пам'яті і інших портативних електронних пристроях).


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...