Чи можу я бути присутнім на чужому засіданні суду?

26.04.2021
Так, особам, не забороняється бути присутнім на чужому засіданні суду. Винятком є ​​слухання справи в закритому засіданні.


Що потрібно для відвідування чужого судового засідання.


Відповідно до статті 7 громадянського процесуального закону України розгляд справи в судах здійснюється усно і відкрито.

Будь-яка особа може бути присутньою на судовому засіданні. Суддям забороняється вимагати від таких осіб будь-які документи. Винятком є ​​документ, що засвідчує особистість. Люди які бажають відвідати суд допускаються до його початку або під час перерви. Суддя може видалити із засідання осіб які перешкоджають веденню засідання або порушують порядок в залі суду. Особи присутні на судовому засіданні мають право право проводити, аудіо-, відео-, фото-зйомку без додаткових на те дозволів. Така фіксація засідання не повинна заважати судді виконувати свої обов'язки.


Особливості закритого судового засідання.


Існує кілька ситуацій, коли виникає потреба у вирішенні питання про закритий розгляд справи.

Підстави для проведення справи в закритому режимі залежать від обставин і категорії справи.

Суд своєю ухвалою у справі може оголосити розгляд справи або його частину закритою з метою нерозповсюдження державної або іншої таємниці. Також закритий розгляд справи може проводитися в разі захисту особистого та сімейного життя людини, в інтересах дітей.

Запобігання розповсюдженню інформації про інтимну і особистому житті, інформації яка принижує честь і гідності осіб позначає суть закритого судового розгляду справи.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...