Чи можу я привести групу підтримки на засідання суду чи перед судом

17.11.2021
До будівлі суду можна без проблем привести свою групу підтримки. Біля будівлі суду група підтримки може розмістити плакати або скандувати промови. У разі перешкоди цим виконанням роботи судді, результатом буде перенесення суду.

На засідання або до зали суду також можна привести групу підтримки. Ця група підтримки може робити будь-які дії, крім тих, що заважають судді проводити засідання. Наприклад, не можна кричати або розмовляти на судовому засіданні. Не можна розміщувати чи тримати в руках плакати.

Група підтримки може проводити фото-, відео-, аудіо-фіксацію судового засідання без додаткових дозволів судді.

Підстави відмовити у допуску до судового розгляду справи.


Українським законодавством закріплено принцип гласності судового засідання. Принцип гласності означає відкритість розгляду судових засідань. Будь-який бажаючий може бути присутнім на будь-якому відкритому судовому слуханні.

Але в деяких випадках суддя цілком законно може відмовити у відвідинах судового засідання.

1 випадок: суддя відмовляє в присутності на судовому засіданні, коли людина не має при собі документа, що засвідчує особу. Така вимога встановлена ​​цивільним процесуальним законом. Воно забезпечує законність відвідування особами судового засідання.
2 випадок: суддя змушений відмовити людині, якщо відсутні вільні місця в залі судового засідання. Відмова застосовується також до людини, яка має документ, що засвідчує особу.
3 випадок: суддя відмовляє у відвідуванні судової справи, коли прийнято рішення про проведення закритого розгляду справи. Заборона відвідування не поширюється на учасників судової справи.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...