Чи можна скасувати виплату аліментів у твердій грошовій сумі?

28.01.2022
Виплата аліментів на дитину може здійснюватися або у фіксованій грошовій сумі або у відсотковому відношенні до доходу платника аліментів.

Найчастіше виплати проходять за другим варіантом, проте часто платники приховують свій реальний доход або ж навмисно занижують його. Це спричиняє те, щоб звернутися до суду і просити нараховувати аліменти на дитину в твердій грошовій сумі.

Нарахування таких аліментів відбувається виключно з вагомих причин. Для цього вам необхідно надати доказ того, що ваша дитина звикла до відвідування певних занять, гуртків за час спільного проживання вас із відповідачем. У такому разі судом може прийнято рішення нарахування дитині певної суми, яка б змогла підтримувати її комфорт.

Однак, якщо якийсь час відповідач виплачував аліменти у твердій грошовій сумі, але через якийсь час у нього виникли труднощі або змінився рівень доходу тощо. Він може звернутися до суду з позовом зміни встановленої судом суми аліментів.

Наприклад, вагомою причиною для цього може бути наявність постійної роботи у позивача на час подання заяви про скасування аліментів у твердій грошовій сумі.

 

Чи можна зменшити суму аліментів у твердій грошовій сумі?


Це також можливо за умови, що у відповідача змінилося фінансове становище або життєві обставини (наприклад, інвалідність або втрата роботи), так само враховуватиметься народження ще однієї дитини.

Зменшити виплату можна і тоді, коли діти перестають потребувати конкретної матеріальної допомоги. Наприклад, якщо дитина вже почала сама заробляти. У такому разі батько продовжує виплачувати аліменти, але це може бути зовсім інша сума.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...