Чи можна встановити порядок спілкування з дитиною?

21.03.2020
Так можна. Законами України передбачена така можливість. Для звернення до суду потрібно скласти і подати позов. Заявником у таких справах виступає батько або родич проживає окремо від дитини. Не дивлячись на це такий батько або мати, також має законне право на спілкування з дитиною. Опонентом буде батько який проживає з дитиною.

При вирішенні питання щодо визначення графіка побачень з дитиною суд бере до уваги як батько або мати виконує свої батьківські обов'язки. Важливим буде прихильність дитини до батьків, його вік, стан здоров'я та інші фактори, що мають значення.

 

Особливості встановлення графіка спілкування.


Сімейним законодавством регламентовано, що іноді суд може зобов'язати побачення з дитиною присутністю інших людей. Такими особами є один з батьків, хто проживає разом з дитиною, або ж у присутності родичів (бабусі, дядьки і т.д.). Це як правило викликано віком або здоров'ям дитини.

Особливістю побачень полягає в тому, що суд визначає порядок спілкування з дитиною. Наприклад, два або три рази на тиждень в певні години. Цей годинник слід вибирати виходячи зі свого графіка і графіка дитини. Якщо Ви будете просити призначити зустрічі в той час коли дитина знаходиться в школі або в садку, такий позов суддя не задовольнить. Час зустрічей не повинно шкодити влаштую життя дитини.

Можливість спільного відпочинку, на практиці, застосовується незалежно від певних годин і днів зустрічей одного з батьків з дитиною. Під таким відпочинком маються на увазі проміжки часу від 5 до 30 днів в період коли дитина має вільний час (канікули, свята і тд). Спільний відпочинок можна просити без другого з батьків і тільки на території України (а при наявності нотаріального дозволу - за кордоном).

Якщо ж другий з подружжя перешкоджає вашому спілкуванню з дитиною, то ви можете подати позов про усунення перешкоди в спілкуванні з дитиною.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...