Скільки коштує подати на розлучення?

22.04.2022
Процедура розлучення в Україні має особливості. Для того, щоб подати заяву про розлучення, необхідно сплатити судовий внесок, сума якого може змінюватися по кілька разів на рік.
 
Вартість розлучення в Україні залежить від суми прожиткового мінімуму. Оскільки ця сума може змінюватися залежно від прийнятого законодавства, то сума, яку ви можете витратити на розлучення, може бути збільшена у відсотковому співвідношенні до неї.
Сплачувати судовий збір потрібно всім без винятку, якщо ви збираєтеся подавати на розлучення. Держмито сплачується, якщо ви розлучаєтеся через РАГС, судовий збір сплачується у тому випадку, якщо розлучення відбувається через суд.
 

Які документи слід подати для розлучення?

 
Якщо ви розлучаєтеся через суд, то крім заяви на розлучення позивач також повинен подати квитанцію про оплату судового збору. Важливо враховувати, що сума судового збору може бути різною в тому самому році, адже сума прожиткового мінімуму може змінюватися протягом року.
 

Як визначити, скільки потрібно заплатити?

 
Враховуючи, що судовий збір залежить від прожиткового мінімуму, необхідно дізнатися актуальну на момент подання заяви суму прожиткового мінімуму і взяти від неї 0,4 розміру. При такому підході ви точно не можете помилитися і внесете правильний платіж.



Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...