Чи можна швидко розлучитися через суд?

05.05.2022
Процедура розлучення може проходити двома шляхами: через РАГС чи через суд. Якщо в першому випадку вас можуть розвести швидко, то розлучення через суд займає значно більше часу. Найчастіше це пов'язано з тим, що виникають питання про те, з ким мають залишитися діти, іноді до подібної суперечки додається розподіл майна.
 

Чи можна швидко розлучитися, якщо є діти?

 
Така можливість існує, але при цьому у подружжя не повинно мати претензій один до одного. Для того, щоб розлучитися швидко через суд, вам необхідно не просто подати заяву про розлучення, а подати так званий спільний позов, який підтверджуватиме, що подружжя не має претензій один до одного і просто хоче розлучитися один з одним за згодою. У такому разі суд розумітиме, що немає сенсу давати час на подумати чи призначати додаткові судові слухання.
 
Для того, щоб таке розлучення пройшло швидко, вам необхідно заздалегідь підготувати нотаріально завірений договір, в якому ви з чоловіком зможете вказати всі важливі факти: з ким проживатимуть діти, суму аліментів, участь подружжя у вихованні дитини тощо.
 
Наявність такого документа помітно прискорить процедуру розгляду розлучення через суд. Однак, якщо у подружжя виникають суперечки, то прискорений розгляд розлучення буде неможливим. Усі суперечки завжди вирішуються у судовому порядку відповідно до чинного законодавства.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...