Чи є доказом сказане в судовому засіданні?

09.11.2019
Відповідно до законодавства України обставини визнані учасниками справи в судовому засіданні не підлягають доказуванню. Сказане учасниками судового розгляду є доказом у справі.

Як правило такі дані фіксуються на технічного запису судового засідання. Такий запис є доповненням до протоколу судового засідання. Технічний запис учасники можуть отримати подавши заяву і сплативши судовий збір. Судовий збір за видачу копії технічного запису судового засідання складає 6.003 гривні за одну сторінку.


Відеофіксація судового засідання.


Під час судового засідання суд здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою відео- та (або) звукозаписувального технічного засобу. Якщо одні з учасників судового процесу проти відеофіксації судового засідання, така фіксація не проводиться. В такому випадку фіксування здійснюється тільки за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Якщо учасники судового засідання не проти, судове засідання фіксується пристроями відеозапису. Крім того, учасники судового процесу мають право самостійно здійснювати запис судового засідання на відео. Така відеозапис здійснюється, як правило за допомогою портативних пристроїв. Винятком є ​​відеозапис в закритому судовому засіданні.


Особливості закритого судового засідання.


Закрите судове засідання проводиться за призначенням суду. У закритому судовому засіданні забороняється здійснювати учасниками справи аудіо-, фото-, відеофіксацію, проводити трансляції судових засідань. Підстави для проведення судового засідання в закритому режимі:
  • ризик розголошення державної або іншої таємниці, що охороняється законом;
  • за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, з метою забезпечення:
  1. Таємниці усиновлення.
  2. Запобігання розголошенню відомостей про інтимні чи інші особисті сторони життя осіб учасників справи;
  3. Запобігання розголошенню відомостей, що принижують їх честь і гідність.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...