Скарга в прокуратуру на співробітника поліції

25.08.2021
Звертатися зі скаргою на співробітника поліції необхідно якщо останній не виконує або неякісно виконує службові обов'язки.


У яких випадках необхідно писати скаргу на співробітника поліції?


Співробітники поліції порушують закон і не виконують свої обов'язки, в разі:
  • порушення прав людини, а також застосовуючи до нього фізичне або психологічне насильство (до підозрюваного, потерпілого, свідка і іншим учасникам кримінальної справи);
  • розслідування справи не відбувається, поперпілих опитують, свідків не шукають. Також немає ніяких показників, про просування результатів розслідування;
  • справа направляють на закриття, затягують процес розслідування, просять забрати заяву. Також можуть зникати докази, документи, свідки та інші обставини, які підтверджують вчинення злочину;
  • справа не розслідувалася а тільки створюють вид оперативних дій.


Чи може прокуратура відмовити в прийнятті скарги?


Зазвичай прокуратура хапається за такі скарги і проводить службову перевірку, по скільки у них свої показники діяльності. Але якщо все таки прокуратура відмовить, то письмово. І в таку відмову обов'язково вказуються причини відмови.

Можна повторно подати скаргу при усуненні причин відмови. Якщо ж причини відмови, абсурдні або надумані. Слід подати скаргу в прокуратуру вищого рівня. До такої скарги обов'язково потрібно додати документи які прямували вперше в прокуратуру, а також їх відмову.

Подача скарги в прокуратуру стимулюватиме поліцейських працювати своєчасно і якісно. А також приймати рішення, від яких вони йшли раніше (проводити слідчі заходи і збирати доказ).

Якщо ж до Вас застосовувалося фізичне або психологічне насильство подача скарги фактично буде початком порушення справ проти поліцейського. Визнання поліцейського винним буде підставою для стягнення заподіяної їм шкоди.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...