Що змінилося в законі про аліменти?

23.09.2019
Внесено зміни в суму аліментів, яку повинна отримувати дитина. Так Парламентом були внесені зміни у зв'язку з якими мінімальний розмір аліментів на дитину становить один прожитковий мінімум.

Разом з тим посилені і міри покарання за невиплату аліментів. Так, якщо аліменти не виплачуються протягом одного року, те сума виплат автоматично зростає на 20%. Якщо ж платник аліментів продовжує не виплачувати гроші, то сума заборгованості зростає на 30%. Разом з тим, якщо затримка виплат проводиться більше трьох років, то сума заборгованості збільшується на 50%.

Крім того, батьки не займаються вихованням і розвитку дитини, то для них в такому випадку так само передбачені штрафи, які можуть досягати до 5 тис.грн за повторне порушення.

Але є і приємна новина, адже якщо батьки займаються розвитком своєї дитини, то закон передбачає для них пільги. Іншими словами, якщо дитина відвідує курси англійської або проходить навчання в музичній школі, а батьки при цьому щорічно подають податкову декларацію, то сума зменшитися на 18%.


Читати інші новини...

Новини


Зачекайте
Триває завантаження даних...