Одноразова допомога при народженні дітей

06.07.2018
Відповідно до діючого законодавства України, одноразова допомога при народженні дитини надається одному з батьків дитини, усиновителю чи опікуну з метою створення належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини. В разі народження двох і більше дітей допомога надається на кожну дитину. Відповідна грошова допомога не буде сплачуватися у разі народження мертвої дитини.

Для отримання одноразової допомоги при народженні дитини, особа має звернутися з заявою, форма якої встановлюється Мінпраці, і яку ви можете придбати на ресурсі «Pozovdosudu»,  до місцевого  органу праці та соціального захисту населення, в термін – не пізніше 12 місяців з дня народження дитини. В разі, якщо відповідна заява не буде подана у вказаний період часу, то особа втрачає право  на отримання такої допомоги.

До  заяви про отримання допомоги, ви, маєте долучити копію свідоцтва про народження дитини, копію свого паспорту та вразі наявності  копію ідентифікаційного коду. Також, заявник – тобто один з батьків який подає заяву про отримання допомоги, повинен мати відкритий в будь якому відділені банку розрахунковий рахунок, на якій і будуть перераховані кошти у вигляді такої допомоги. В разі якщо батьки дитини не мають відповідного банківського рахунку, вони у заяві про отримання допомоги  вказують  номер відділення поштового зв’язку до якого буде перераховані грошові кошти.

Слід пам’ятати, що виплата   допомоги при народженні дитини буде припинена у разі: позбавлення отримувачем  допомоги батьківських прав ( тобто того з батьків якій і звертався за допомогою); відмови отримувача допомоги від виховання дитини; нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для повноцінного утримання та виховання дитини; перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду.
На сьогоднішній день, розмір допомоги при народженні дитини становить 41 280 грн., і ця сума не залежить від кількості народжених родиною дітей. Грошові виплати здійснюються одноразово в сумі 10 320 гривень, решта коштів виплачується рівними частинами (860 грн. / місяць) протягом наступних 36 місяців.

На ресурсі «Pozovdosudu», заповнивши  не складну анкету Ви можете придбати заяву про отримання такої допомоги, яка в подальшому і стане підставою для її виплати.


Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...