Яке майно не можна ділити?

28.02.2022
Найчастіше при розлученні виникає проблема дещо в тому, як поставити крапку у відносинах, а в тому, як визначити кому і що належить. Створюючи сім'ю ніхто не розраховував на те, що доведеться ділити майно і тому цей процес ставати одним з найнепередбачуваніших і найскладніших у судовій практиці.
 
Перш ніж перейти до поділу майна слід зазначити, що процес розлучення та поділ майна має відбуватися окремо один від одного.
 

Яке майно можна поділити?


Відповідно до закону поділити можна спільно нажите майно. Але часто виникає складність у цьому, як визначити яке майно було нажито разом, яке під цю категорію не потрапляє.
 
Щоб розібратися в цьому питанні остаточно, варто виділити кілька основних моментів, коли майно НЕ ділиться між подружжям:
  1. Якщо воно було отримане одним із подружжя в дар або придбане за кошти, отримані, як подарунок.
  2. Майно отримане у спадок.
  3. Належало одному з подружжя до того, як було укладено шлюб.
  4. Було придбано одним із подружжя вже після того, як пара розлучилася.
Крім того, не підлягає поділу майно, що відноситься до категорії особистого користування: одяг, предмети особистої гігієни тощо.
 
Також не можна ділити майно, яке належить вашій дитині.
 
Якщо у вас виникають складнощі під час поділу майна, варто звернутися за допомогою до адвоката. Він допоможе правильно розмежувати комусь і які права належать у даному питанні.



Читати інші статті...

Статті


Зачекайте
Триває завантаження даних...